No i stało się, w ostatnim czasie stałem się posiadaczem pięknego pęknięcia na szybie.Garść szczegółów: pęknięcie od strony kierowcy tak 20 cm od krawędzi trochę na wysokości kierownicy, idzie od tzw.pajączka wielkości 5-cio groszówki pionowo w obu kierunkach tak z 10 cm. Połatał mi to pewien naprawde dobry fachura tak że ledwo widać i teraz pytanie, czy jeździliście już z powodzeniem z czymś takim i czy ktoś się specjalnie czepiał? Czy mimo wszystko jest to rozwiązanie czasowe i tak mnie będzie czekała wymiana? Pozdrawiam serdecznie.
Bardzo krótki zasięg pilota
Zwiń
X
-
Bardzo krótki zasięg pilota
Siema wszystkim!
Koledzy pomóżcie bo zaczyna mnie to bardzo irytować i muszę znaleźć jakieś rozwiązanie.
Problem moja skodzina ma taki, że oryginalny pilot centralnego zamka działa tylko jak jestem w środku w samochodzie - siedząc w aucie w środku przyciskam zamykanie, otwierania to wszystko działa za każdym razem. Wyjdę tylko z samochodu przykładam nawet pilot do szyby, do słupka przedniego prawego, lewego, do przedniej szyby i NIC...Zadziała raz od wielkich dzwonów :evil: :evil: :evil:
Dodam, że wcześniej pilot przestał działać nawet w środku. Przestała świecić dioda nadawcza pilota więc oddałem go do elektronika no i pilot zaczął działać.
Antenę w prawym słupku sprawdzałem - nic niepokojącego nie zauważyłem, wszystko jak z fabryki.
Jak kupiłem auto rok temu to pilot działał nawet po za autem z tego co pamiętam ale też z bardzo bliska...
Dodam jeszcze, że na przednim pasie pod maską mam jakąś czarną puszkę na kluczyk i od niej odchodzą kable do czujnika otwarcia maski i pewnie do czujniczków w środku przy słupkach - jakiś alarm ale nie wiem do czego to, po co na co? Kluczyka do tego nie mam.
Co to może być? Pomóżcie!
Możliwe jest , że ktoś przez jakiś program zmniejszył bardzo pomoc zasięg...?
Może coś z modułem komfortu? Z anteną od modułu?Octavia 1 Laurin&Klement 1.9 TDI 110KM
-
-
LaurinKlement, Powymieniaj baterie i jak masz zapasowy pilot to spróbuj nim podziałaćhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
pawelpps, Może to być syrena lecz przykryta właśnie metalową puszką bo jest to po prostu metalowa puszka wisząca, a w niej tak jak piszesz - może być syrena od alarmu
Baterie w pilocie nowe. Gościu który robił pilota dał nówki sztuki.
aniol, Drugiego pilota niestety nie mam Mam tylko i wyłącznie jeden pilot i jeden działający kluczyk. Też muszę się tym zająć bo nie daj boże transponder siądzie i będzie klops.
Tak myślę aby wymienić cały moduł komfortu. Normalnie kupić moduł z pinem do immo. Tylko czy mogę tak po prostu odpiąć stary i podpiąć nowy, zaprogramować immo i odpalić i jechać?Octavia 1 Laurin&Klement 1.9 TDI 110KM
Komentarz
-
-
LaurinKlement, A nie prościej dokupić pilot i zakodować go :?:http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
aniol, No tak zrobię. Tylko raz już tak zrobiłem, kupiłem pilot na allegro częstotliwość taka sama czyli 433 tylko miał logo seata z tyłu i nie dało rady za cholere go zaprogramować - i ręcznie nie dało i przez vag coma. Dobrze, że udało mi się go odsprzedać...
A możliwe, że moduł komfortu te nieszczęsne zielone piny lub urwane piny?Octavia 1 Laurin&Klement 1.9 TDI 110KM
Komentarz
-
-
LaurinKlement, Nie zaszkodzi sprawdzićhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Bardzo dużo zależy od "konfiguracji terenu", i to trzeba brać pod uwagę. Na przykład u mnie, gdy pojadę do lasu, mogę zamknąć/otworzyć samochód z około 50 metrów. Gdy samochód w mieście, wśród wysokiej zabudowy, otwarcie/zamknięcie z 5 metrów, to rzadki wyjątek, ale poprawnie dziala z około 2 metrów. Gdy stanę pod pewnym marketem, na ktorym jest antena telefonii komórkowej, zamknięcie/otwarcie samochodu graniczy z cudem, trzeba dosłownie przykładać pilot do szyby samochodu.
Komentarz
-
-
Gość
kurde u mnie w skodzie to lapal zajebiscie i nawet baterie mial te ktore w dniu zakupu byly, kiedys moja zona pyta dlaczego auto miga, a ja siedzialem sobie w kiblu i bawilem sie pilotem, mieszkam na 3 pietrze i jak latwo sie domyslec kibel nie jest od strony parkingu
Komentarz
-
Gość
Komentarz
Komentarz